020-10 00 09

Vardagar 8.30-17.00

Fraktfritt hela landet

Över 995kr. Annars endast 68kr

Snabb leverans

Order före 15.00 skickas samma dag

Smidiga betalsätt

Faktura, Swish & Klarna

Hemleverans

Bekvämt med MyPack Home


   Fraktsedel & följesedel

   Fraktsedlar & Följesedlar - Köpguide

   När du har ett transport- eller fraktbolag behöver du fraktsedlar för att ha all viktig information tillgänglig. Här på Kontorsgiganten hittar du allt inom fraktsedel och följesedel med väsentliga kolumner att fylla i information om bland annat varan och mottagaren.

   Skillnad på frakt- och följesedel

   Frakt- och följesedel liknar varandra på många sätt. Dock är en följesedel mer en beteckning på innehållet i ett paket eller en förpackning. Följesedeln är till för att mottagaren ska kunna kolla att innehållet är det det utger sig för att vara. En fraktsedel är istället ett medel för att fraktbolaget ska kunna veta hur paket ska sorteras och vart de ska. Vi har självklart både fraktsedlar och följesedlar i vårt sortiment här på Kontorsgiganten.

   Vilken information ska fyllas i på en fraktsedel?

   En fraktsedel används i samband med en beställning av en vara eller flera. Leverantören använder sig av fraktbolag som transporterar varan/varorna till mottagaren. På eller i paketet finns det en fraktsedel som används som en slags orderbekräftelse av mottagaren.

   Varje fraktsedel har boxar och kolumner med den information som fraktbolaget, tullen och mottagaren samt leverantören behöver veta. Här ger vi exempel på information som måste finnas på den följesedel:

   • Leverantörens namn och adress
   • Mottagarens namn och adress
   • Information om varans mått och vikt
   • Information om antal paket i lådan/påsen eller emballaget

   Det kan även framkomma om varorna i är ömtåligt gods eller av annan karaktär, något som kan vara viktigt att veta för exempelvis tullen.

   En fraktsedel bör dessutom ha kopior så att varje part har sin kopia som ett kvitto eller ett bevis. Hos oss hittar du frakt- och följesedlar med självkarboniserande kopior.

   Säkra frakten och snabba leveranser

   När en beställare väntar på en order vill han eller hon ha den så snabbt som möjligt och utan problem på vägen. För att säkerställa att alla steg i transporten sker korrekt måste paketet ha en fraktsedel som hjälp till alla inblandade parter i köpet. Säkra frakten så att dina kunder alltid kan lita på att varorna kommer fram i tid och på rätt sätt. Kika även i vårt övriga sortiment av emballage och frakt för att alltid ha produkter redo inför beställning.