020-10 00 09

Vardagar 8.30-17.00

Fraktfritt hela landet

Över 995kr. Annars endast 68kr

Snabb leverans

Order före 15.00 skickas samma dag

Smidiga betalsätt

Faktura, Swish & Klarna

Hemleverans

Bekvämt med MyPack Home


   ErgonomiBalanskuddarBalansplattorDokumenthållareErgonomisk mus & pekdonErgonomiska stolarFotstödHandträningsbollarLaptopstativ & DatorställÖvrig ErgonomiRehab & TräningSittbollarSittkuddarStåbordStåmattor & ArbetsmattorStretchbandSvankstödUnderarmsstöd

   Ergonomi på kontoret

   Ergonomi - Köpguide

   God ergonomi handlar om minimal belastning och stor variation för att undvika förslitningsskador på kroppen. Kontorsgiganten har ett av Sveriges bredaste sortiment inom ergonomi för arbetsplatsen och även hemmakontoret för aktivt sittande och såsom laptopstativ som lyfter huvud och nacke, ståmattor som avlastar ben och fötter under det viktiga stående arbetet, svankstöd som rättar upp rygg och säkerställer ryggradens naturliga form - och mycket annat. Små knep gör stor skillnad - från ergonomiska hjälpmedel till rörelseövningar. Rörelsen och variationen är av central betydelse - så att varva med pauser gör stor skillnad.

   Ergonomi med Worky

   För företag erbjuder Kontorsgiganten även webinar och livesända övningspass inom ergonomi och behandlingar på plats för personal med Worky by Kontorsgiganten.

   Så arbetar du ergonomiskt

   Att arbeta med rätt stöd för ryggen, upprät nacke och sänkta axlar är vad ergonomer rekommenderar främst i kombination med varierad ställning. Känn efter vad din kropp kan må bäst av - vi har ett brett sortiment av hjälpmedel. Här är några tips:

   • Undvik vinkla huvudet nedåt genom att höja skärmens överkant i höjd med dina ögon - ett laptopstativ fixar det i kombination med ett externt tangentbord och mus.
   • En ergonomisk arbetsstol med bra inställningsmöjligheter alternativt ett svankstöd i ryggen på en vanlig köksstol.
   • Varava gärna även sittandet på en sittboll.
   • Har du inte armstöden på kontorsstolen är ett underarmsstöd skönt eftersom det är viktigt att inte armarna hänger fritt samt att handlederna inte är vinklade.
   • Ett ergonomiskt styrdon även kallat centrerad mus såsom Mousetrapper eller Rollermouse är populära för att arbeta med underarmarna i en avslappnad ställning vinklade mot mitten.
   • Ett fotstöd är skönt att varva med för att minska trycket i benen och öka blodcirkulationen.
   • Stå upp och arbeta 10-30 % av dagen med ett höj- och sänkbart bord där vi också har modeller såsom GetUpDesk som ställs på ett annat bord och är en platsbesparande och prisvärd lösning.
   • En ståmatta under stående arbete avlastar fötter och ben alternativt en balansplatta som ökar dina rörelser och ger viss träning.
   • Slappna av i ögonen var 20:e minut genom att fästa blicken ca 6 meter (20 fot) bort i 20 sekunder - 20-20-20 regeln.
   Ladda mer
   24 av 396