020-10 00 09

Vardagar 8.30-17.00

Fraktfritt hela landet

Över 995kr. Annars endast 68kr

Snabb leverans

Order före 15.00 skickas samma dag

Smidiga betalsätt

Faktura, Swish & Klarna

Hemleverans

Bekvämt med MyPack Home


   Blodtrycksmätare & Blodtrycksmanschett

   Blodtryck - Köpguide

   Hos oss hittar du ett brett sortiment av blodtrycksmätare och blodtrycksmaskiner som passar perfekt för sjukvårdsinrättningar, äldrevård och arbetsplatser som strävar efter att ha ett komplett första hjälpen-kit. Vi förstår vikten av att ha rätt utrustning tillgänglig för att möta olika hälsoutmaningar, och en blodtrycksmätare är ett behjälpligt verktyg för att övervaka blodtrycksnivåerna hos patienter och medarbetare.

   Tillförlitlig blodtrycksmätning med en blodtrycksmanschett - så gör du

   En blodtrycksmätare är en medicinsk enhet som används för att mäta blodtrycket, det vill säga den kraft som blodet utövar på kärlväggarna när det pumpas runt i kroppen.

   För att använda en blodtrycksmätare placeras manschetten runt armen eller handleden och pumpas upp för att åstadkomma ett tillfälligt tryckstopp i artären. Sedan släpps luften långsamt ut medan en inbyggd sensor registrerar blodets flöde. Resultatet visas som två siffror, systoliskt (det högre värdet) och diastoliskt (det lägre värdet), uttryckt i millimeter kvicksilver (mmHg).

   För att få de mest tillförlitliga mätningarna bör användaren sitta i en avslappnad position med ryggen upprätt och stöd, undvika överdriven fysisk aktivitet innan och undvika att prata under mätningen.

   Stort utbud av manuella och digitala blodtrycksmaskiner

   Vi erbjuder både manuella och digitala blodtrycksmaskiner för att tillgodose olika behov.

   • Manuell blodtrycksmanschett: De manuella blodtrycksmätarna kommer utrustade med manometrar och handpumpar som har tryckventiler. Yttermanschett och blåsa är dessutom tvättbara, vilket gör dem praktiska och hållbara.
   • Helautomatiska blodtrycksmätare: Föredrar du en mer automatiserad lösning har vi helautomatiska blodtrycksmätare från Omron. Dessa avancerade enheter har även kapacitet att lagra tidigare mätningar som underlättar uppföljningen av blodtrycksförändringar över tid.
   • Utbytbara manschetter: För dig som behöver extra utrustning eller vill byta ut en befintlig manschett erbjuder vi även separata manschetter och handmanometrar till försäljning. På så sätt kan du anpassa din blodtrycksmätare efter dina specifika behov.
   • Mekaniska stoppur: För dem som har andra behov än enbart blodtrycksmätning erbjuder vi även mekaniska stoppur i vårt sortiment. Dessa stoppur kan vara användbara i olika sammanhang, från träning till tidsstyrning i olika arbetsuppgifter.

   Oavsett vilken typ av blodtrycksmätare du väljer kan du vara säker på att samtliga maskiner kommer med tydliga instruktioner om hur manschetten ska placeras korrekt för en exakt mätning. Till exempel har vår TriCUFF-manschett en tillförlitlighet på hela 98%, vilket ger dig extra förtroende för dess noggrannhet.

   Köp blodtrycksmätare på Kontorsgiganten

   På Kontorsgiganten hittar du flera modeller av blodtrycksmätare och blodtrycksmaskiner som är enkla att använda och ger pålitliga resultat. Förutom blodtrycksmätare kan du även hitta andra viktiga kategorier av produkter som kan vara relevanta, som exempelvis första hjälpen-kit, sårbehandling och annan medicinsk utrustning.

   Ladda mer
   24 av 32