020-10 00 09

Vardagar 8.30-17.00

Fraktfritt hela landet

Över 995kr. Annars endast 68kr

Snabb leverans

Order före 15.00 skickas samma dag

Smidiga betalsätt

Faktura, Swish & Klarna

Hemleverans

Bekvämt med MyPack Home


   LuftrenareKampanj: Luftrenare TruSens

   Luftrenare

   Luftrenare - Köpguide

   Vill du skapa ett inomhusklimat med högre luftkvalitet? Vi har luftrenare med extremt fin filtrering som tar bort de minsta mikroberna, förorenade partiklar och luftburna bakterier och virus. Luften analyseras konstant med avancerad teknik. Luftrenaren kan även neutralisera lukter och våra modeller är estetiskt tilltalande och placeras på ett bord eller golv i rummet. Normalt tar det ca 30 minuter att rena luft helt i ett rum avsett för maksinens kapacitet.

   Hälsomässiga fördelar

   När man pratar om luftföroreningar tänker man oftast på fabriker och bilavgaser i utomhusmiljön, men i själva verket är det oftast inomhus som luften är smutsigast. Användning av en luftrenare kan märkbart förbättra inomhusmiljön med minskade förkylningar och influensa och även damm, pollen, mögelsporer, djurmjäll och rökpartiklar. Pollenallergiker och astmatiker har därmed en naturlig anledning att använda en luftrenare men även i miljöer där man vill minska smittor.

   Luftreningsteknik: Mekanisk, UV-ljus, negativa joner, ozon eller fotokatalys

   En traditionell makanisk luftrening blåser luft igenom flera filter med en fläkt och dessa brukar fungera bra för att fånga upp pälsdjursallergen, dammkvalster, mögel, bakterier och rök. Andra luftreningstekniker såsom UV-ljus, negativa joner, ozon eller fotokatalys tar bort olika typer av föroreningar. Vissa maskiner kombinerar flera av teknikerna såsom prisvinnande Leitz TruSens som har olika modeller beroende på rumsstorlek.

   Filter till luftrenaren

   En luftrenare har filter för olika funktion. Ett tvättbart förfilter som fångar upp större partiklar som damm och djurhår, ett aktivt kolfilter för att ta bort lukter och dofter, ett HEPA-filter som tar bort partiklar ner till 0,3 mikron och UV-sterilisering via UV-lampa som minskar tillväxten av luktbildande mikrober på filterytan. Filter behöver rengöras eller bytas regelbundet för att fungera som de ska.

   Se även: Luftfuktare

   Vanligt är att kombinera en luftrenare med en Luftfuktare som har många positiva hälsomässiga effekter - exempelvis för allergiker och astmatiker.

   Ladda mer
   24 av 52