Varukorg

ProduktAntalTotalt

Tom

020-10 00 09

Vardagar 8.30-17.00

Fraktfritt hela landet

Över 995kr. Annars endast 68kr

Snabb leverans

Order före 15.00 skickas samma dag

Smidiga betalsätt

Faktura, Swish & Klarna

Hemleverans

Bekvämt med MyPack Home


   7 goda råd för hjärna och kropp i arbetet på distans

   1. Ta pauser

   Många upplever större fokus i arbetet hemma då man normalt har färre spontana diskussioner med kolleger. Det är tyvärr lätt hänt att glömma bort att ta en paus i hemmaarbetet, vilket är viktigt för hjärna, ögon och kropp. 5 minuter per timme är en bra tumregel - vattna en blomma, släng in en tvätt eller ta en kaffe.

   2. Rör på dig

   De flesta rör på sig betydligt mer på en arbetsplats än om de arbetare hemma och du behöver ju inte heller ta dig till arbetsplatsen. Ställ dig upp och rör armar och ben som det känns bra för dig. Använd gärna ett stretchband men det behöver inte vara ansträngande - rörelsen är nyckeln. Lunchpromenaden har aldrig varit smartare!

   3. Extra skärm och tangentbord

   En extra bildskärm är inte bara bekvämt och effektivt för arbetet - det gör att du lyfter på nacken och för bak axlarna. Ett laptopstativ med tangentbord och mus ger samma goda effekt för nacken och arbetsställningen. Många har även en riktig kontorsstol i hemmet.

   4. Mindre statiskt - mer ergonomiskt

   Det finns många andra hjälpmedel du kan testa för att inte arbeta statiskt. Vissa föredrar att använda underarmsstöd och centrerad mus, du kan även använda hjälpmedel såsom sittboll, ståmatta och ståbord, fotstöd eller ländryggsstöd.

   5. Socialisera med jobbkompisar

   Vad många saknar med arbete på distans är kontakten med kollegor. Ha kontinuerliga videomöten och skaffa en webbkamera om din dator inte redan har en för det gör stor skillnad i upplevelsen. Fråga en extra gång hur kollegorna mår - extra kärlek och omtanke värmer. Gärna en kaffe eller AW på video!

   6. Dialog med chef & kollegor

   Tydlighet kring arbetsuppgifter med förväntningar och mål krävs i större utsträckning när man inte har fysiska dagliga möten med chef och kollegor. Schemalägg gärna möten och interna avstämningar för att inte saker ska falla mellan stolarna. Telefonmöte walk and talk är smart. Ha rätt teknik och digital miljö.

   7. Som på kontoret

   Enas med din arbetsgivare vad som får dig att jobba "som vanligt" eftersom arbetsgivaren ansvarar för att din arbetsmiljö håller samma nivå som på ditt kontor eller arbetsplats. Bortsett datorutrustning kan det exempelvis handla om en kaffemaskin, rätt bredbandsuppkoppling, en fläkt eller Air Condition, en skrivare, generella skrivbordsprodukter, frukt, te, kaffe, snacks eller annan fika.

   Se även: Hemmakontor och skatter. Vad är avdragsgillt?