020-10 00 09 Vardagar 8.30-17.00 Fraktfritt hela landet Över 995 kr. Annars endast 68 kr Snabb leverans Order före 13.30 skickas samma dag Alla betalsätt Faktura, e-faktura & Klarna Hemleverans - Nyhet! Full kontroll med MyPack Home
Visa priser:

Bläck & Toner


 Visa alla skrivare »

Information

  • Gratis frakt från kr, annars kr
  • Leverans inom 1-2 arbets- dagar på de flesta varor
  • Betalsätt företag: Faktura och kort
  • Betalsätt privat: Faktura, kort, bank och konto via Klarna
Kontorsarbetare som jobbar hemifrån

7 goda råd för hjärna och kropp i arbetet på distans

1. Ta pauser

När du sitter själv och arbetar kommer många in ett starkt fokus, vilket självklart är positivt men vad som ofta händer är att man glömmer bort att ta paus vilket är viktigt för hjärnan. 5 minuter per timme är en bra tumregel - vattna en blomma, hämta tvätten eller ta en kaffe.

2. Rör på dig

Hemma är det normalt att man rör sig betydligt mindre än på kontor och du behöver ju inte heller ta dig till arbetsplatsen. Ställ dig upp och rör armar och ben som det känns bra för dig. Använd gärna ett stretchband men det behöver inte vara ansträngande - rörelsen är nyckeln. Lunchpromenaden har aldrig varit smartare!

3. Extra skärm och tangentbord

En extra bildskärm är inte bara bekvämt och effektivt för arbetet - det gör att du lyfter på nacken och för bak axlarna. Ett laptopstativ med tangentbord och mus ger samma goda effekt för nacken och arbetsställningen. Många har även en riktig kontorsstol i hemmet.

4. Mindre statiskt - mer ergonomiskt

Det finns många andra hjälpmedel man kan testa för att inte arbeta statiskt. Vissa föredrar att använda underarmsstöd och centrerad mus, du kan även använda hjälpmedel såsom sittboll, ståmatta och ståbord, fotstöd eller ländryggsstöd.

5. Socialisera med jobbkompisar

Vad många saknar med konstant arbete på distans är kontakten med kollegor. Ha kontinuerliga videomöten och skaffa en webbkamera om din dator inte redan har en för det gör stor skillnad i upplevelsen. Fråga en extra gång hur kollegorna mår - extra kärlek och omtanke värmer. Gärna en kaffe eller AW på video!

6. Dialog med chef & kollegor

Tydlighet kring arbetsuppgifter med förväntningar och mål krävs i större utsträckning när man inte har fysiska dagliga möten med chef och kollegor. Schemalägg gärna möten och interna avstämningar för att inte saker ska falla mellan stolarna. Telefonmöte walk and talk är smart. Ha rätt teknik och digital miljö.

7. Som på kontoret

Enas med din arbetsgivare vad som får dig att jobba "som vanligt" eftersom arbetsgivaren ansvarar för att din arbetsmiljö håller samma nivå som på ditt kontor eller arbetsplats. Bortsett datorutrustning kan det exempelvis handla om en kaffemaskin, rätt bredbandsuppkoppling, en fläkt eller Air Condition, en skrivare, generella skrivbordsprodukter, frukt, te, kaffe, snacks eller annan fika.


Kontorsgiganten har det mesta för ett utrustat hemmakontor. Vi levererar till företag och privatpersoner och du kan få allt hemlevererat.Se även: Hemmakontor och skatter. Vad är avdragsgillt?

© Kontorsgiganten 2002-2020

Close

{{ alertService.alerts[0].message }}